De belangrijkste regels voor het dragen van een herenriem

Het dragen van een herenriem lijkt simpel, maar vergis je niet: er zijn weldegelijk ‘regels’ voor deze riemen, zodat deze goed tot hun recht komen. Deze ‘regels’ zijn er niet voor niks, dus lees ze aandachtig door zodat jij zeker kunt zijn dat mensen nooit afkeurend naar jouw outfitkeuze of riem kijken!

  1. Voor mannen gaat de riem volgens de etiquette tegen de klok om het middel heen. Dit betekent dat de gesp aan de linkerzijde zit.
  2. De combinatie van een riem én bretels is een echte no-go, dus vermijd dat bij het bepalen van jouw outfit.
  3. Denk om de compositie. Als jouw riem niet correspondeert met jouw schoenen qua kleur en materiaal, dan ziet dat er niet mooi uit. Draag jij gladde leren schoenen? Zorg dan dat jouw riem hiermee correspondeert. Zo staan gladde leren schoenen niet bij een suède riem. Draag je zilveren manchetknopen? Draag dan ook een zilveren gesp. Een goede match tussen riem en schoenen zorgt voor een eenheid.
  4. Het is erg belangrijk dat jouw riem de juiste maat heeft. Het spreekt voor zich dat een te korte riem niet werkt, en dat een te lange riem er slordig uitziet. De riem heeft de perfecte maat als je de riem op het middelste gaatje kunt sluiten en de flap van de riem nog net achter het eerste lusje van je broek kunt stoppen. Als jouw riem te lang is, dan kun je het eventueel laten inkorten of er extra gaatjes in laten maken bij de schoenmaker.
  5. Vet jouw riem niet in. Dit geeft ten eerste af aan je kleren, en ten tweede hoeft jouw riem echt niet te glimmen zoals je schoenen.
  6. De breedte van de riem ligt aan je eigen voorkeur. Echter wordt er aangeraden om bij een chino een smalle riem (niet breder dan 5cm) te dragen. Voor een jeans is een wat breder model aan te raden, maar té breed is natuurlijk ook niet mooi.

Blijf op de hoogte van de laatste nieuws en acties!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief.

Gratis verzending Made in Holland Brievenbuspakket